Den Kompetencebaserede Uddannelse

Indhold på denne side


Dokumenter


Links


Bestilling af kufferter:

Sådan gør du for at modtage og aflevere kufferten:


Uddannelseskufferten sendes retur til:

Houens Odde Spejdercenter

Houens Odde 14-20

6000 Kolding

Cirklen Rundt

Den kompetencebaserede uddannelse (forkortes "KBU") er en af KFUM-Spejdernes tilgange til at skabe forandring og udvikling hos den enkelte. Tilgangen er udarbejdet af spejdere til spejdere, og derfor kan den bruges i alle spejderarbejdets facetter; på gruppens spejdermøder, på distriktets sommerlejre, på korpsets spejderkurser osv.

Cirklen Rundt

Når man bruger den kompetencebaserede uddannelse, tager man udgangspunkt i specifikke kompetencer hos sig selv eller den enkelte spejder, som man gerne vil forandre. Det kan være, at man er virkelig dygtig til at planlægge kreative spejdermøder, og at man gerne vil være endnu bedre til at arbejde inden for fantasirammer. Det kan også være, at man har udfordringer med at motivere sine spejdere til spejdermøderne, og at man derfor ønsker at blive bedre til at motivere andre.

Materialet bag den kompetencebaserede uddannelse hedder “Cirklen Rundt” og som navnet lover, tager materialet dig med på en rejse rundt om dine kompetencer. ”Cirklen rundt tager dig ikke blot på en rejse rundt om dine kompetencer, den udforsker og udvikler dem også. I materialet findes vejledninger og inspiration til øvelser. Materialet kan bestilles hos Houens Odde, de betaler for leveringen og I betaler for at sende kufferten retur. Materialer 

Til den Kompetencebaserede Uddannelser der produceret en lang række materialer.

Materialet består af bogen "Cirklen rundt", som er rygraden i KFUM-Spejdernes kompetencebaserede uddannelse. Derudover kan du bestille en lang række produkter til facilitering af de enkelte øvelser i bogen, herunder billedkort, kompetencespil, kort mm. 

Materialerne produceres ikke længere og kan ikke købes. Der er dog mulighed for at låne en kuffert med materialerne i. 

Uddannelseskufferter

Hvis I har lyst til at prøve den kompetencebaserede uddannelse af i gruppen, distriktet eller på jeres kursus, så er der mulighed for at låne et sæt af de materialer der anvendes til øvelserne i cirklen rundt. 

Der er 3 store KBU kufferter og 3 små KBU kufferter til rådighed. 

Den store KBU kuffert indeholder: 

Den lille KBU kuffert indeholder


Værdsæt dine kompetencer

Billedkort

Kompetencekort

6 Basale behov