Stabsmøder
Indhold på denne side
Foto: Elsebeth Kjems Gregersen
Hele staben bør mødes en gang om dagen under kurset for at gøre status på kurset og sikre at både stab og deltagere fortsat trives.
Det er vigtigt at deltagerne er aktiveret mens staben holder møde, det kan enten være med rengøring, madlavning, søvn eller andre aktiviteter der ikke kræver at staben er til stede.
Mødets formål
På stabsmødet er der også mulighed for at evaluere på det sidste døgns program samt gennemgå det kommende døgns program. Ved at gennemgå programmet i fællesskab får staben mulighed for at vurdere om der er nogle forhold der skal ændres eller om der er nogle særlige hensyn der skal være opmærksomhed på i det kommende døgn.
Idet staben sjældent er samlet udenfor stabsmøderne er dette også en god mulighed for at staben kan koordinere om der er brug for ekstra hjælp til instruktioner, i køkkenet eller hos de materialeansvarlige.
Slutteligt er stabsmødet en mulighed for at have en åben dialog om personlige frustrationer der er vigtige at lufte så det ikke udvikler sig til en konflikt.
Forslag til dagsorden
Nedenfor er et eksempel på emner der kan danne rammen om et stabsmøde:
check in
(hvordan har hvert enkelt stabsmedlem haft det, det sidste døgn?)
Status på deltagere
(er der nogle deltagere hele staben skal være ekstra opmærksomme på?
Køkken og materialeansvarlige
(Er der brug for hjælp eller noget staben skal være opmærksom på?
Det sidste døgn
(hvilke aktiviteter gik godt, hvilke gik mindre godt, er der noget staben skal ændre til næste dag?)
Det kommende døgn
(Er der brug for hjælp på programpunkter? Er der noget staben skal ændre?)
Tutor- og vejledermøde
Et stabsmøde kan med fordel suppleres med et møde hvor tutorer/vejledere har mulighed for at snakke om deltagernes succeser, udfordringer og generelle udvikling. Idet det kun er tutorer/vejledere der deltager i dette møde er der plads til en mere detaljeret dialog med fokus på den enkelte deltager.