KBU aktiviteter

Formålet med hæftet

Hæftet er udarbejdet til arbejdet med KBU materialerne i kursusregi hos KFUM spejderne. Hæftet samler idéer til aktiviteter til brugen af de forskellige materialer, og det er lige til at tage i hånden og gå i gang med. Beskrivelserne skal gerne gøre det let for alle stabe, at bruge KBU materialet på de forskellige kurser.

Hver aktivitet beskriver hvilket materiale man skal bruge, hvilken målgruppe det er udviklet til og antal deltagere aktiviteten opfatter. Hæftet kan både bruges til inspirationshæfte til udvikling af egne aktiviteter eller som opslagsværk, når man skal arbejde med materialet. Det hele kan tilgåes online, men det er også muligt at printe hele eller dele af hæftet, så man selv kan lave tilføjelser eller tage noter til den enkelte aktivitet.

Hæftet opdateres løbende, og du kan derfor opleve, at der vil komme flere aktivitetsidéer i hæftet, for hver gang du kigger.

Har du en god idé til en aktivtet eller har du gode erfaringer med brugen af materialet du gerne vil dele med os, kan du sende en mail til UddannelsesHR@kfumspejderne.dk, skriv gerne KBU i emnefeltet.

Find hæftet HER

Beskrivelse af KBU materialerne

De 6 basale behov: en metalæske med 6 plader. På hver plade beskrives et behov med en kort tekst, som skal hjælpe til at forstå, hvad behovet betyder. De 6 basale behov dækker over 6 behov, som vi som mennesker alle har.

Kompetencekortene: En samling af kort, hvor der på hvert kort står en kompetence. Kortene er lavet i stenpapir og kan derfor holde til at blive brugt i al slags vejr.

Billedkortene: En samling af billeder af mange forskellige motiver. Der er både billeder fra spejderverdenen, hverdagen, dyr, aktiviteter, ord og meget andet. Billedkortene er lavet i stenpapir og kan derfor holde til at blive brugt i al slags vejr.

Værdsæt dine kompetencer: En folder med en række spørgsmål, som skal hjælpe dig på vej, til at finde ud af, hvilke kompetencer, du besidder og værdsætter mest hos dig selv. Folderen kan også bruges til, at sætte perspektiv på patruljens forskellige kompetencer. Den guider dig selv igennem brugen af den.

Cirklen rundt bogen: Indeholder en gennemgang af KBU materialet i en sammenhæng. Bogen har en masse forslag til anvendelsen af materialet og hvordan det hænger sammen. Det præsenteres desuden, i hvilken rækkefølge man kan arbejde med værktøjerne.