Aflivning af dyr

Indhold på denne side

Dansk Jagtforbund har på deres hjemmeside en liste over kontaktpersoner indenfor Danmarks Otte kredse.

På listen kan der ses evt. mail-adresser som kan skrives til, hvis man ønsker at kontakte en jæger, der eventuelt kan hjælpe med en aktivitet der involverer aflivning af levende dyr. 

Foto: Johny Kristensen

Hvis det vælges, at der skal slagtes høns, fisk eller kaniner på et kursus, skal der være et klart formål med denne aktivitet og det skal gøres med respekt. Selve aflivningen skal ske på forsvarlig vis. Det vil sige, at den som står for aflivningen skal have erfaring i at slå dyret ihjel. Aflivningen skal ske så hurtigt som muligt og ikke ved drukning. 


Det kræver ikke jagttegn at aflive de tre dyrearter, med mindre det sker ved at anvende skydevåben. Derudover må personen, der afliver dyrene, ikke være under 15 år. Man kan læse op på reglerne retsinformation.dk 


Overvej kraftigt, om instruktøren der står for aktiviteten/instruktionen hvori aflivningen indgår har kompetencerne til at formidle denne aktivitet på fornuftig vis. Ellers kan der med fordel kontaktes en lokal jæger, naturvejleder eller lignende som ekstern formidler.  


Når aflivningen finder sted, skal staben være klar på, at nogle deltagere ikke bryder sig om at se døde dyr.