Værktøjer til planlægning

Foto: Johny Kristensen

Når du skal planlægge dit kursus er det vigtigt at have de rigtige værktøjer til opgaven. Nedenfor bliver du introduceret til en række systemer der med fordel kan anvendes for at skabe overblik og struktur i planlægningen af dit kursus

Planlægnings-skabelon

En planlægningsskabelon til at planlægge aktiviteter eller instruktioner i, er en måde, man som KSL kan sikre sig, at staben kommer rundt om de emner, der synes vigtige. Udover at udgøre en ramme for planlægningen af det enkelte programpunkt, kan det også indeholde en masse praktiske informationer, såsom: 

Du kan finde et eksempel på en planlægningsskabelon til højre under menuen.

Google Drev

Når en hel stab skal planlægge et kursus, er overblik essentielt. Det kan skabes ved at bruge Google Drev. Her er det muligt at oprette mapper til forskellige områder, programpunkter og opbevare forskellige relevante dokumenter. 

Google Drev gør det nemt for alle, at kunne finde de dokumenter, som kun er relevante for dem. Men, det er også et godt værktøj til at skabe gennemsigtighed, da alle kan dele, gemme, tilgå alle dokumenter samt rette i dem, mens andre befinder sig i samme dokument - ideelt når man detailplanlægger med sin aktivitets/instruktions-makker.

Google Calendar eller Excel

Når i laver program kan Google Calendar være en rigtig god hjælp. I Calendar kan man nemt overskue hele programmet, og det er nemt at dele med hele staben i realtid. Fordelen ved Google Calendar er, at det kan hentes ned på sin telefon, så man kan bevare overblikket - selv i felten. Det kan også give notifikationer, når næste programpunkt starter. Derudover, er det muligt at indskrive, hvem der ansvarlige, små noter og tilknytte Google Drev-dokumenter, så de ansvarlige ikke behøver lede hele Google Drev igennem.

En anden måde at lave program på er, at skrive det ind i et traditionelt Microsoft Excel-ark, som derefter deles med resten af staben. Her er det ikke muligt at lave ændringer i realtid, hvilket kan være en udfordring i løbet af kursets afholdelse.

Spejder mail

Som medlem af KFUM-spejderne har du helt automatisk en google mail som kan bruges som login til brug af google drev og andre services fra google. 

Kender du ikke dine loginoplysinger kan du skrive til adminstrationscentret så kan de hjælpe dig.

Inspiration på internettet

Inden du selv begynder at lave aktiviteter, skal du kende ordet "SMAOBOGAITDE". Som står for ”Stjæl Med Arme Og Ben Og Gør Andres Idéer Til Dine Egne”. Med dét menes det, at det er dumt, at opfinde den dybe tallerken igen. Der er intet galt i at tage hele aktiviteter, som andre har lavet - så længe man gør det til sine egne og har både læringsmål og målgruppe for øje.

Herunder er en række aktivitetsdatabaser eller hjemmesider, hvor du kan finde inspiration eller SMAOBOGAITDE.

Detmedgud 

Detmedgud.dk er en hjemmeside, lavet i samarbejde mellem KFUM/KFUK, KFUM-spejderne, De grønne pigespejdere og FDF. Den er lavet til at gøre det nemt for spejdere, at finde og afholde aktiviteter og andagter, hvor det med Gud indgår. 

Du kan læse mere om forkyndelse på kurser her på siden under FORKYNDELSE

Aktivitetsdatabasen

KFUM-Spejderne har deres egen aktivitets-database på Spejdernet, hvor der findes inspiration til alle alderstrin. Der findes inspiration både til hvis man ønsker at tage et helt mærke på sit kursus, eller hvis man bare ønsker en enkelt aktivitet.

Inspiration fra andre korps

Selvom vi sjældent vil indrømme det har de andre spejderkorps i Danmark allerede udarbejdet aktiviteter der er mindst lige så gode som vores egne.

Nedenfor finder du links til relevante steder du kan finde inspiration.

Madlavning

Når det gælder inspiration til madlavning, findes der en masse hjemmesider. Her er listet en række hjemmesider, hvor man kan finde opskrifter til at lave mad over bål. 

Vi har udarbejdet nogle anbefalinger til aktiviteter der involverer aflivning, pa af levende dyr. Læs dem på linket under: